Friday, 16 March 2012

Nike designs the retail store of the future




"Sports brand Nike have opened an east London store where shoppers can see themselves reflected on motion-sensitive LED walls.

Nike+ FuelStation at Boxpark

Named NikeFuel Station, the store is located at Boxpark, a temporary shopping centre made from shipping containers in Shoreditch, in the London borough of Hackney.

Nike+ FuelStation at Boxpark

Runners visiting the store can learn which shoe styles are best suited to them using a digitized treadmill or read information about other products by interacting with touchscreens.

Nike+ FuelStation at Boxpark

Diagonal wooden panels on the walls reference the architecture of the first ever Nike store in Portland, Oregon, but are adorned with LCD countdowns instead of the painted digits on the original walls."


"Watch Dezeen’s video tour narrated by Nike‘s global creative director Andy Walker below:"



"Here’s some text from the brand:
Nike Opens First Ever NikeFuel Station in London Introducing The NikeFuel Station & NikeiD Studio at Boxpark, East London
Nike opens the world’s first ever NikeFuel Station - a retail space like no other designed for today’s digitally enabled athlete. Featuring a seamless mix of innovative digital services and physical consumer experiences, the store is set to re-define the retail landscape forever.
The cutting-edge store, which is located on the ground floor at Boxpark, the world’s first ever pop-up mall, features engaging digital experiences designed to enable and inspire runners to be the best they can be. From May, NikeFuel Station at Boxpark will also be one of the select stockists of the Nike+ FuelBand, an innovative wristband that tracks movement throughout the day to help motivate and inspire users to be more active.
NikeFuel Station at Boxpark experiences and services include:
• Floor-to-ceiling motion sensing, interactive LED walls designed to encourage you to move more and demonstrate NikeFuel – a new metric that is the measure of a person’s athletic activity
• Nike+ FuelBand interactive experience created in conjunction with AKQA – an engaging motion sensitive installation where consumers see a life-size, digitized reflection on an LCD wall that reacts to movement to create a stunning piece of digital art that can be shared with friends via social networks. The faster you move, the more spectacular the results!
• Augmented reality tools to bring product technologies to life giving consumers access to interactive, animated product information
• ‘Digital mannequins’ – motion sensitive intelligent mirrors that reveal film footage of local runners wearing key products from the store
• Interactive touch screens – providing consumers with information about Nike+ products, forthcoming Nike+ Run Club sessions and the ability to purchase products from the entire Nike collection via Nikestore.com
• Weekly Nike+ Run Club – free running club open to all East London runners
• Physio and nutritionist services – free regular consultations with physios and nutritionists for Nike+ Run Club members
• Gait Analysis – in-store treadmill to allow consumers to ensure runners purchase the right shoe to match their running style
Andy Walker, Global Creative Director, Nike said: “Nike is changing the face of retail with the opening of Nike+ FuelStation at Boxpark. Nike+ products and services have merged the physical and digital worlds to help inspire and enable athletes of all levels to be the best they can be. Now we’re taking this approach one step further by combining innovative products with digital services and interactive multimedia experiences to create a state-of-the-art retail environment.”
Designed entirely in-house by the Nike Brand Design team, the store mixes futuristic interior design and architecture with features inspired by the first ever Nike store, which opened in Portland in 1973. Just like the original store, Nike+FuelStation at Boxpark features the iconic ‘chevron’ shaped bleacher wall coverings that have been given a modern twist with embedded LCD ‘counting’ numbers replacing the hand painted digits seen on the originals."

Sources:  Dezeen & SmartPlanet 

Wednesday, 14 March 2012

Malibu Residence with Indoor Pool

Malibu Residence 6 Massive Malibu Residence With Striking Indoor Glass Pool
From freshome: "This massive, spectacular residence was designed by Fernanda Marques Arquitetos Associados and is located in Malibu, California, USA. Malibu Residence displays a modern design, spiced up with vivid colors and adapted to the overall layout. Here is a short statement from the architects: “In line with the project we chose large pieces, in proportion with the size of the spaces, with straight lines, extremely contemporary and technological. We chose especially Italian designs. Leather, velvet metal and glass prevail in the rooms. Pieces acquired in auctions in New York stand out, such as the Campana Brothers’ chair and the curvy stainless steel sofa by Ron Arad“. The most striking element of the residence is a generous indoor pool. Its design and installation was a true challenge for the project development team, as numerous structural studies were required. An organic-shaped external staircase connects the terrace to the master suite and was also a provocative element in the process of planing. Be sure to have a look at the architects’ sketch at the end of the post for a general understanding of the project and tell us if it makes an impression."
Malibu Residence 0324 Massive Malibu Residence With Striking Indoor Glass Pool
Malibu Residence 093 Massive Malibu Residence With Striking Indoor Glass Pool
Malibu Residence 032 Massive Malibu Residence With Striking Indoor Glass Pool
Malibu Residence 22 Massive Malibu Residence With Striking Indoor Glass Pool
Malibu Residence 11 Massive Malibu Residence With Striking Indoor Glass Pool
Malibu Residence 10 Massive Malibu Residence With Striking Indoor Glass Pool
Malibu Residence 9 Massive Malibu Residence With Striking Indoor Glass Pool
Malibu Residence 7 Massive Malibu Residence With Striking Indoor Glass Pool
Malibu Residence 8 Massive Malibu Residence With Striking Indoor Glass Pool
Malibu Residence 5 Massive Malibu Residence With Striking Indoor Glass Pool
Malibu Residence 1 Massive Malibu Residence With Striking Indoor Glass Pool
Malibu Residence  Massive Malibu Residence With Striking Indoor Glass Pool
Malibu Residence 17 Massive Malibu Residence With Striking Indoor Glass Pool
Malibu Residence 12 Massive Malibu Residence With Striking Indoor Glass Pool
Malibu Residence 18 Massive Malibu Residence With Striking Indoor Glass Pool
Malibu Residence 16 Massive Malibu Residence With Striking Indoor Glass Pool
Malibu Residence 14 Massive Malibu Residence With Striking Indoor Glass Pool
Malibu Residence 2 22 Massive Malibu Residence With Striking Indoor Glass Pool
Malibu Residence 24 Massive Malibu Residence With Striking Indoor Glass Pool
Malibu Residence 2222 Massive Malibu Residence With Striking Indoor Glass Pool
Malibu Residence 13 Massive Malibu Residence With Striking Indoor Glass Pool
Malibu Residence 26 Massive Malibu Residence With Striking Indoor Glass Pool
Malibu Residence 19 Massive Malibu Residence With Striking Indoor Glass Pool
Malibu Residence 25 Massive Malibu Residence With Striking Indoor Glass Pool
Malibu Residence 23 Massive Malibu Residence With Striking Indoor Glass Pool
egnx 28 Massive Malibu Residence With Striking Indoor Glass Pool

Source: http://freshome.com/2011/11/02/massive-malibu-residence-with-striking-indoor-glass-pool/

Monday, 12 March 2012

Traditional Camera Shapes are Wrong


From Yanko Design: "Listen to designer Jean-michel Bonnemoy and he’ll have you believe traditional camera form factors were dictated by the need to hold a roll of film in the back. Now that we’re all digital, why are still maintaining that archaism? He maintains the new form factor should be a cylinder – ergonomically better for the hand. The D-CAN concept significantly reduces volume while still providing all the finite controls professional photographers are used to. Hit the jump for the “specs”.
  • Large range zoom stabilized USM lens.
  • A ring authorizes the focus correction. The focal is lockable.
  • Extension cursor for macrophotography
  • The lens cap, impossible to lose, includes an electronic flash and the AF-assist illuminator
  • The accessory shoe can receive, besides an electronic flash, a directional microphone or a remote control receiver.
  • The cursor “function” allows to choose between fixed views or video, pictures reading, intervallometer and power off.
  • Cursor “mode” (program, speed or aperture priority, manual)
  • Double key ISO (100 to 6400 ISO).
  • Sockets for peripheral: microphone, audio headset, power supply.
  • The high-definition back screen is used for the aim, the control and the parameter setting by means of a trackball.
  • The system of aim offers two configurations:
  • - At the level of eye for a precise centring including right in the sun, with precise control of the focus. The magnifier with diopter adjustment gives an image enlarged of the screen.
  • - Directly on the directional back screen having raised the magnifier.
  • The back block of aim revolves to give access to the memory card, USB and HDMI connectors and energy compartment.
  • The lithium battery can be replaced in case of necessity by a set of AA size battery.
  • The release button pushed at the halfway mark locks the focus and the exposure.
  • Maintained pushed it allows continuous photo mode.
  • The function of thumb wheels differs according to the mode:
  • - Thumb wheel 1: exposure correction(P, Tv, Av) or choice of the aperture (M).
  • - Thumb wheel 2: program shift (P), choice of the shutter speed (Tv, M), of the aperture (Av).
Designer: Jean-michel Bonnemoy"

Source: http://www.yankodesign.com/2012/02/16/traditional-camera-shapes-are-wrong/

Friday, 9 March 2012

Point Dume Residence in Malibu

point dume residence 6 Point Dume Residence in Malibu

From freshome: "Lavish, luxurious, extensive, exquisite and simple breathtaking— Malibu is home to some of the most amazing homes there are. And it should not surprise anyone that the island of the stars (and the rehab addicts) has thrown up another one at us. Dubbed the Point Dume Residence, it’s been designed by Los Angeles based Griffin Enright Architects with  flowing vast interiors, expansive windows, floor-to-ceiling sliding glass doors, outdoor patios and a classy lap pool. With the Pacific a stone’s throw away, the inspiration seems to have drawn from the waves as flowing curves that meet perfect lines in the building’s blueprint. Another retreat fitting for the stars!"


point dume residence 1 Point Dume Residence in Malibu
point dume residence 2 Point Dume Residence in Malibu
point dume residence 3 Point Dume Residence in Malibu
point dume residence 4 Point Dume Residence in Malibu
point dume residence 5 Point Dume Residence in Malibu
point dume residence 7 Point Dume Residence in Malibu

point dume residence 8 Point Dume Residence in Malibu
point dume residence 9 Point Dume Residence in Malibu
point dume residence 10 Point Dume Residence in Malibu